fredag 29 juli 2011

Sista dagen

Nu kommer det förhoppningsvis bli lite mer utflykter! Jag jobbar sista dagen på mitt jobb idag... Det är med blandade känslor jag går hem från fabriken idag. Har jobbat här sen i april och trivts mycket bra, bra arbetskamrater och bra företag, som jag kommer att sakna, men samtidigt ska det bli skönt att vara hemma och återfå lite energi och tid till annat. I helgen blir det dock inga längre utflykter eftersom vi ska döpa vår dotter i morgon, men sen får vi se hur nästa vecka ser ut!

Den här skönheten hittade jag när jag var ute med hunden här om dan...
Det är en vinbärsfux som sitter på en överblommad älgört.

När jag har åkt till och från jobbet sista tiden har jag sett att det blommar myrlilja på en lite myr och i onsdags blev det äntligen av att jag stannade och tog kort på dessa vackra blommor. Jag har bara sett myrlilja ett par gånger förut, varav en i Norge.
Jag tycker att det är svårt att få bra bilder på blommor med kompaktkamera, köpte en ny i våras och den är väldigt bra på många sätt och jag är nöjd överlag, men kompaktkameror passar väl helt enkelt inte till blomfotografering! När jag får massa pengar över, vilket knappast lär hända än på länge, ska jag köpa en ny systemkamera med bra objektiv. Bilderna på myrlilja tycker jag blev helt ok men inte perfekta... Här kommer de iaf!
Här är en bild på ullig kardborre också. Den växer på grusplanen bakom huset... Om man tittar noga kan man dels se krokarna som har gett kardborreband sitt namn, de hakar fast ordentligt om man fastnar och dels "ullet" mellan krokarna som gör att det är ullig kardborre och inte stor kardborre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar